Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Çaykur Rizespor'u konuştuk
Röportaj

Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Çaykur Rizespor'u konuştuk

2 Temmuz 2015 Perşembe 09:43
Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Çaykur Rizespor'u konuştuk

Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Rize'nin, sporunu, eğitimini ve Çaykur Rizespor'u konuştuk. Vali Yazıcı Çaykur Rizespor resmi web sayfasına samimi açıklamalarda bulundu.

Çaykur Rizespor’un iyi yönetildiğini düşündüğünü söyleyen Rize Valisi Ersin Yazıcı; “Bu iyi yönetimin ligde ki sıralama ile orantılı olmadığını da söyleyebilirim. Yeşil-Mavili takım gerçekten de çok iyi yönetiliyor. Futbolcuların alacakları yok. Mali açıdan sıkıntısı olmayan bir kulüp. UEFA lisansını üst üste her yıl almaya hak kazanan bir kulüp. Centilmen bir kulüp. Bunlar başarının bir göstergesi. Çaykur Rizespor kulübü başkanı Metin Kalkavan’ın samimiyetle bu işi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını görüyorum. Sportif başarı ise tek başına yönetimin işi değil. Sporcu, teknik kadro ve taraftar bütünleşmesinden sportif başarının da kademe kademe yükseleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

“TARAFTAR OLMADAN SPORUNDA KEYFİ OLMUYOR”

Çaykur Rizespor’un içerde oynadığı hemen hemen bütün maçlarda tribünde olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, taraftarın takımına daha çok sahip çıkması gerektiğini söyleyerek,”Taraftar sayısı konusunda çok üzgünüm. Ben iyi bir sporseverim. Sporu futbolu takip ediyorum. İki üç bin taraftara oynayan bir futbol takımımız var. Rize gibi bir şehirde futbol takımının daha çok sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Passolig uygulaması bunun gerekçesi olamaz. Bu konuda taraftarı kabahatli buluyorum. Bu takım hepimizin. Taraftar olmadan sporunda keyfi olmuyor. Bu futbolcu açısında da kötü. Bir ambiyans oluşmuyor, boş tribünlere top oynamak zorunda kalınıyor. Takım geriye düştüğünde futbolcuları ateşleyecek güç olmuyor. 2-0’dan çok maç dönmüştür. Sinema seyreder gibi maç seyrediyoruz. Taraftarı stadyuma getirmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Çaykur Rizespor bu ilin bir markasıdır, bu şehrin temsilcisidir. Hep beraber sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 

“ÇAYKUR RİZESPOR’U AVRUPA KUPALARINDA GÖRMEK İSTİYORUM”

Çaykur Rizespor’dan beklentisinin daha çok mücadele eden bir takımı izlemek istediğini söyleyen Yazıcı, “Ben futbolu seviyorum. Ekibimizin sahada daha çok mücadele etmesini arzuluyorum. Yenmek yenilmek tabii ki futbolun içinde var. Ama seyir zevki yüksek bir müsabakayı herkes izlemekten zevk alır. Çaykur Rizespor’umuz geçtiğimiz sezon son 7-8 hafta bize iyi futbol seyrettirdi. Bu sezon seyredilebilir, izlerken zevk alacağımız bir takımın sahada olmasını arzu ediyorum. Ben ilk geldiğimde şunu söylemiştim. Çaykur Rizespor’u Avrupa kupalarında görmek istiyorum. Bu Rize ilinin Avrupa’ya tanıtılmasında önemli katkıları olacağını düşünmüştüm. Bu benim gönlümden geçendir. Avrupa’da oynamak bizim için önemli bir başarıdır” şeklinde konuştu. 

“RİZE YATIRIM A.Ş.’Yİ TEBRİK ETTİM”

Rize il genelinde spor salonlarının son dönemde önemli artış gösterdiğini ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı her ilçede bir spor salonunun olması gerektiğini belirterek, “Amatör futbol oynamış bir yönetici olarak salon sporlarını çok önemsiyorum. Özellikle ülkemizde futbola çok ilgi var. Bunun dışında ki sporlara ilgiyi biz kamu yöneticileri ve spor eğitmenleri oluşturmalıyız. Şu an ilimizde hizmete başlayan Olimpik Yüzme Havuzunu ve Kapalı Spor Salonunu Rize Yatırım A.Ş. yaptı. Kendilerini tebrik ettim. Mükemmel bir salonu Rize’nin hizmetine sundular. Salonun alt kısmını gezerken çok sayıda branşın burada hizmet verebileceğini gördüm. Burada onlarca branşı yaşatabiliriz. Ben daha önce görev aldığım yerlerde bir sürü salonlar gördüm. Hepsinde bir standart var zaten. Ama bu salonun alt kısmı için tek kelime ile mükemmel diyebilirim. Yapanlardan Allah razı olsun. Havalandırması da çok güzel dizayn edilmiş. Burada istenilen kadar branşta ilimize hizmet verebileceğiz. Projeyi yapanları bir kez daha kutluyorum. En kısa sürede burayı bölerek bireysel sporların yapılacağı bölümler oluşturacağız. Bu konuda spor il müdürümüze de talimatı verdim. Merkezde yapılan salonların daha çok merkez ve civarında ki gençler tarafından kullanılabiliyor. İsterim ki İkizdere’de de bir salonumuz olsun. Diğer ilçelerde de olsun. Maalesef salon olmadan salon sporlarını geliştirmek çokta mümkün değil. Sokakta basketbol oynayarak basketbola ilgiyi artıramıyoruz. Bu dünyanın gerçeği. Bunun için her ilçemizde bir salon olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözlerini saffetti.  

“SPOR OKULLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Yaz spor okullarının her yıl yapıldığını söyleyen Yazıcı, bu yıl kayıtların sayısında ki artışın kendilerini sevindirdiğini belirterek; “Tüm Türkiye’de yaz spor okullarının amacı çocukları sporla tanıştırmaktır. Ardından iş ailelerle, çocuklara ve hocalarına düşüyor. Birçok çocuk ilk kez düzenli sporu orada yapıyor. Hocalar yetenekli çocukları ailelere söyleyecek ve ailelerde bu doğrultuda çocuklarının spor eğitimine ve okul eğitimlerine bir ölçüde yürütecekler. Bu yeteneklerin keşfedilmesi için spor okullarını çok önemsiyorum” dedi.

“YAZ SPOR OKULLARINI OKUL SEZONUNA YAYACAĞIZ”

Yaz spor okullarına desteklerinden dolayı Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Başkan Vekili Halim Mete ve yöneticilere teşekkür ettiğini dile getiren Yazıcı, “İlimizin profesyonel takımının ilimizdeki gençlere destek olması gerçekten mükemmel bir şey. Şöyle de bir fikrim var; biz Renk Projesini üç yıl olarak düşündük. İlk yıl bunda ciddi aşama kaydettik. Bunu iki yıl daha devam ettireceğiz. İlimizde spor salonlarının sayısı artınca Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşerek ortaokul ve ilkokul çocukları ile spor salonlarını ve Renk Projesinin içine dahil edelim dedim. Beden eğitim dersleri bu salonlarda olabilir, bunlar üzerinde çalışacağız. Ama bu fikir hayata geçerse bütün çocuklarımız salonlarla tanıştırılabiliriz. Bu konuyu Çaykur Rizespor Kulübü Başkanına açtığımızda sağ olsun yine destekleyeceği söyledi. Büyük ihtimalle bu konuda Çaykur Rizespor kulübü ile beraber hareket edeceğiz. Yaz spor okullarını bu şekilde sezona yayacağız. Ayrıca çok önemsediğim bir konu var. Biraz yoksul semtlerimizdeki çocukları mutlaka yüzme havuzuna götüreceğim. O çocuklar ayrıcalıklı. Onlara pozitif ayrımcılık yapacağım” ifadelerini kullandı.

“RENK PROJESİ OLUMLU SONUÇLAR VERDİ”

Renk Projesinin bu yıl olumlu sonuçlarını aldıklarını söyleyen Yazıcı, “Hem TEOG sınavında, hemde üniversite sınavında başarı grafiğimiz yükseldi. Kitap okuma sayımızda arttı. İki yıl daha bu projeye devam edeceğiz. İki yıl sonunda bu sistem bir rayına oturarak devam edecektir. Rize’de bu yıl okuma saatlerinde 61 bin civarında ki öğrencimiz 865 bin 745 tane kitap okundu. Bu rakamlara göre ortalama bir öğrencimiz 14 tane kitap okudu. Bu sene başında milli eğitim müdürlüğümüze verdiğim talimatlar sonucunda ortaya çıkan rakamdır. Bu hem bir denetim hem de gelecek yıllarda ölçülebilecek bir veri olarak şu an elimizdedir. 30 bin 503 tane kitap vakıflar ve özel kişiler tarafından okullarımıza bağışlandı. Bu tür bir proje yapınca böyle olumlu sonuçlarda doğuruyor. İnşallah biz bu sayıların gelecek sene artması için çalışacağız. Eğitimi desteklemeye renklendirmeye devam edeceğiz. Bu yıl üniversite sınavında yüzde 17-18 gibi bir artışımız oldu. TEOG sıralamasında da yaklaşık 15 sıra öne geldik. Bir yıl için bizi mutlu eden bir artış. İnşallah üçüncü yıl sonunda ilk yirmilerde olacağız” diye konuştu. 

“HER RİZELİ KENDİNİ TURİZM GÖREVLİSİ ADDETMELİ”

Bütün Rizelilerin hangi düzeyde olursa olsun kendilerini turizm gönüllüsü olarak addetmesi gerektiğini belirten Yazıcı, “Ben ilin valisi olarak ne kadar sorumluysam; bu güzel doğa şehri ilimize turist çekmekten Rizeli olan herkeste bu sorumluluktadır. Büyük şehirlerde yoğun kalabalıktan stres küpü olan herkesi ilimize davet etmeliyiz. Herkesin sosyal medyada olsun iş çevresi olsun yüzlerce binlerce etkileyebileceği çevresi var. Rize’nin güzelliklerini dışarıda yaşayan herkesle paylaşalım. Turizmin ucu bucağı yok. Turizmle beraber bu şehir daha da büyüyecektir. Her gelen yeni turist yeni bir ekmek kapısının açılması demektir. Herkes bir turizm gönüllüsü olursa bizde çok memnun oluruz“ diyerek Rizelilere önemli bir mesaj gönderdi.   

 

Diğer Haberler