Çaykur Rizespor “Minik Kalpler Okul Kulüp Projesi” Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor
Alt Yapı

Çaykur Rizespor “Minik Kalpler Okul Kulüp Projesi” Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

28 Eylül 2022 Çarşamba 14:18
Çaykur Rizespor “Minik Kalpler Okul Kulüp Projesi” Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

TFF 14 yaş altı milli takım Karadeniz bölge karmasında 4 gün boyunca maçlarda ter döken Rizespor Akademi U14 takımımızın 7 futbolcusu Erzurum’da yapılacak olan U14 (2009 doğumlu) genç milli takım 1. etap bölge seçmelerine davet edildi.

2017 yılında başlatılan “Minik Kalpler Okul Kulüp Projesi” ile Çaykur Rizespor Gençlik Geliştirme ve Futbol Eğitim Merkezi antrenörlerimiz tarafından okullarda bulunan yetenekli öğrencileri altyapı taraması için turnuva maçları yaparak kulübümüz bünyesine kazandırılmıştı.

 

Karadeniz bölgesinden seçilerek ilk 20’ye giren futbolcularımız; Enes Çağlar YETİM, Abdül Baki KASAB, Ömer Ali MAFRATOĞLU, Bircan Eymen ERTÖREN, Hakan Alparslan KETENCİ, Metehan KALEMCİ ve Berkay KUK; 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da yapacakları müsabakalar sonucunda milli takım antrenörleri tarafından izlenerek oluşturulacak Türkiye U14 Milli Takımı geniş kadrosunda yer almak için ter dökecekler.

 

Genç Atmaca’larımıza milli takım yolunda başarılar diliyoruz.

 

----------------------------------------------------------------------------------

ÇAYKUR RİZESPOR 'MİNİK KALPLER OKUL-KULÜP PROJESİ

2017 yılında başlatılan ve 56 okul arasından 110 minik öğrencinin lisanslı futbolcu olarak bünyemize katılmasını sağlayan “Minik Kalpler Okul-Kulüp Projesi” ülke ve hatta dünya çapında büyüyerek devam ediyor. Şimdiden dünya çapında hediye edilen çocuk forması sayısı 53.000’i geçti.

Çaykur Rizespor’un geleceğini oluşturmak adına 2017 yılında başlayan Minik Kalpler Okul-Kulüp Projesi; Çaykur Rizespor, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından ilk olarak Rize’de uygulandı.

Bu yıl da devam eden Proje; öncelikle ilk ve orta öğretim kurumlarında uygulanıyor. Projeden sorumlu yönetim kurulu üyelerimizin katılımlarıyla yüzlerce öğrenciye öncelikle forma dağıtılırken, ardından Çaykur Rizespor Gençlik Geliştirme ve Futbol Eğitim Merkezi antrenörlerimiz tarafından okullarda bulunan yetenekli öğrencilerin altyapı taraması için turnuva maçları yapılıyor.

----------------------------------------------------------------------------------

MİSYON: Amacımız sporu geniş kitlelere yaymak, çocukları futbolla tanıştırmak, Çaykur Rizespor sevgisini aşılamak ve kulübümüze yetenek havuzu oluşturmaktır. 2017 yılında başlanılan bu proje oldukça başarılı ilerliyor.

VİZYON: Sadece hedefimiz bu değil tabii ki. Her öğrencimizde, her minikte bir formamız olması lazım. Onlara formalarımızı hediye ediyoruz. Onları şimdiden, küçük yaşta yeşil mavi renklere alıştırmak; Rizespor sevgisiyle tanıştırmak gerek. Başarılı bir şekilde devam eden projemiz sürecek ve faydasını önümüzdeki yıllarda göreceğimizden eminiz.

 

Diğer Haberler