Rizespor Akademi’de “Spor ve Altyapıda Esenlik ve Güvenlik” sunumu yapıldı
Alt Yapı

Rizespor Akademi’de “Spor ve Altyapıda Esenlik ve Güvenlik” sunumu yapıldı

24 Kasım 2022 Perşembe 20:01
Rizespor Akademi’de “Spor ve Altyapıda Esenlik ve Güvenlik” sunumu yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Volkan SARI tarafından Çaykur Rizespor Kulübü Gençlik Geliştirme ve Futbol Eğitim Merkezindeki futbolcularımıza “Spor ve Altyapıda Esenlik ve Güvenlik” konulu sunum yapıldı.

 
UEFA KULÜP LİSANS SİSTEMİNİN BİR PARÇASI OLAN EĞİTİM PROGRAMLARI;
         
        1- Futbol oyun kuralları;
      Futbol oyun kuralları, etik davranış ilkeleri ve ‘fair play’ hakkında kulübünüzün futbolcuları nasıl eğitiliyor açıklanmalı. Futbol oyun kuralları hakkında eğitim faaliyetlerinin kimler tarafından (MHK/İl Hakem Kurulları), hangi takımlara/kişilere, ne zaman verildiği ve eğitim konu başlıkları belirtilmelidir.
 
          2- Anti-doping;
Anti doping (dopingi önleme) hakkında kulübünüzün futbolcuları nasıl eğitiliyor, yasaklı madde kullanımı ve kullanımına teşebbüs edilmesinin önüne nasıl geçiliyor açıklanmalı. Doping hakkında eğitim faaliyetlerinin kimler tarafından, hangi takımlara/kişilere, ne zaman verildiği ve eğitim konu başlıkları belirtilmelidir.
   
       3- Sporda dürüstlük;
Müsabaka sonucunu etkileyecek olumsuz davranışlar kapsamında yer alan teşvik primi, yolsuzluk, bahis vb. konularda kulübünüzün futbolcuları nasıl eğitiliyor; spor ahlakını, dürüst ve temiz oyunu etkileyebilecek olayları önleme adına kulübünüzde hangi çalışmalar yapılıyor belirtilmeli. Dürüstlük hakkında eğitim faaliyetlerinin kimler tarafından, hangi takımlara/kişilere, ne zaman verildiği ve eğitim konu başlıkları belirtilmelidir.
 
4- Irkçılık karşıtlığı;
Futbolda ırkçılığın önüne geçebilmek için; UEFA Emniyet ve Güvenlik Talimatında yer alan ırkçılık ile ilgili 10 maddelik mücadele planına uyumlu olarak kulübünüz, yazılı bir politika oluşturmalı, uygulamalı ve düzenli olarak gözden geçirmeli. Irkçılık karşıtlığı hakkında eğitim faaliyetlerinin kimler tarafından, hangi takımlara/kişilere, ne zaman verildiği ve eğitim konu başlıkları belirtilmelidir.
 
5- Çocukların korunması ve refahı;
Genç futbolcuların kulübünüzde sağlıklı bir ortamda eğitim almaları, spor yapmaları, korunmaları ve refahlarının sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda kulübünüz, UEFA’nın ilgili düzenlemelerine ve Çocuk Koruma Politikası’na uygun tedbirleri alarak yazılı bir politika oluşturmalı, uygulamalı ve düzenli olarak gözden geçirmelidir. Kulübünüzde, futbolcuların sağlık ve refahlarının korunması için ne gibi önlemler alınıyor belirtilmeli. Futbolcuların antrenörler, aileler ve diğer ilgili kişiler tarafından herhangi bir fiziksel yada duygusal baskıya maruz kalmamaları için neler yapılıyor belirtilmeli (ör. eğitimler verilmeli, şikayet sistemi oluşturulmalı). Çocukların korunması ve refahı hakkında eğitim faaliyetlerinin kimler tarafından, kimlere, ne zaman verildiği ve eğitim konu başlıkları belirtilmelidir.
 
 
 
 

 

 

Diğer Haberler