
TFF Bu Yıl Kulüplere 11 Milyon TL. Ceza Kesti

Devletimizin bütün şirketlerin yanında durduğu, alacaklarını ötelediği, affettiği bir süreçte ne yazık ki federasyon; kulüplerin yanında gerekli duruştan öte varlığını ceza keserek ortaya çıkarmıştır.
Kıymetli Başkanlarımız
Mevcut federasyonumuz bunca olumsuz şartlara rağmen kulüplerimiz ile ilgili parasal sorunlarımızın çözümüne yönelik gerekli çaba içine girmekten ne yazık ki özenle kaçınmaktadır.
Bu duyarsızlığa ilaveten çoğu vakit sebebini pek anlamadığımız gerekçelerle ayrıca yasalardan edindiği yetkilerini kimi zaman duygusal, kimi zaman da ölçüsüz bir şekilde kulüplere karsı kullanmaktadır.
Sayın Başkanlarım
Federasyonun ayırım gözetmeksizin kulüplerimize bu hafta sona eren sezonda 11 milyon TL. ceza kesmiş ve bu parayı alacaklarımızdan tahsil etmiştir.
Devletimizin bütün şirketlerin yanında durduğu, alacaklarını ötelediği, affettiği bir süreçte ne yazık ki federasyon; kulüplerin yanında gerekli duruştan öte varlığını ceza keserek ortaya çıkarmıştır.
Bizler; içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak, kesmiş olduğu cezaları federasyon tarafından kulüplere bu yıl geri ödemesi gerektiği kanaatinde olduğumuzu ve kulüpler birliği olarak bu konuda müracaat etmemiz gerektiğine inanmaktayız.
Aşağıda tespit edebildiğimiz, kime ne ceza kesildiğine ilgili rakamlar bulunmaktadır. Eksik ve yanlış var ise bu rakamlar düzeltilebilir.
SÜPER LİG TAKIMLARI PFDK CEZA TUTARI
ÇAYKUR RİZESPOR |
228.400 ₺ |
FENERBAHÇE |
2.056.700 ₺ |
TRABZONSPOR |
1.929.000 ₺ |
GALATASARAY |
957.400 ₺ |
BEŞİKTAŞ |
863.000 ₺ |
MKE ANKARAGÜCÜ |
684.200 ₺ |
YENİ MALATYA |
645.700 ₺ |
DENİZLİSPOR |
565.300 ₺ |
SİVASSPOR |
480.000 ₺ |
KAYSERİSPOR |
477.800 ₺ |
GÖZTEPE |
419.000 ₺ |
İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR |
336.400 ₺ |
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR |
308.300 ₺ |
ANTALYASPOR |
265.000 ₺ |
GAZİANTEP FK |
260.400 ₺ |
ALANYASPOR |
164.000 ₺ |
KASIMPAŞA |
96.000 ₺ |
GENÇLERBİRLİĞİ |
66.000 ₺ |